Известие

Collapse
No announcement yet.

кофти проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• кофти проблем

колеги,вчера докато карах колата и от леко невнимание излезнах от пътя и като се върнах после пак на пътя без видимо да съм удрял колата (само задрах тук там храсталаците ) започна да ми свети лампата на маслото. като вдигна над 2500 оборота и изгасва,а масло попринцип има достатъчно и започна да трака повече от дизел. някаде от към двигатела ми се чува че трака,но не съм сигурен! някой ако има някаква идея от какво може да е ?!
    ALFA 146 1.4 ts. 2000г. черна перла

Първоначално публикувано от poison1912 Покажи съобщение
    колеги,вчера докато карах колата и от леко невнимание излезнах от пътя и като се върнах после пак на пътя без видимо да съм удрял колата (само задрах тук там храсталаците ) започна да ми свети лампата на маслото. като вдигна над 2500 оборота и изгасва,а масло попринцип има достатъчно и започна да трака повече от дизел. някаде от към двигатела ми се чува че трака,но не съм сигурен! някой ако има някаква идея от какво може да е ?!
    А масло имаш ли?
    Огледа ли за течове?
    --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
    sigpic

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:40.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Тракат хидравличните повдигачи на клапаните. Масло нямаш, картер вероятно също. Ако си покарал така 1-2 километра (може и доста по-малко) си за основен ремонт.
        Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
        Fiat Brava JTD

Comment

масло има и течове няма ! картера не е спукан ,но се забелязва че е поодран доста и се чудя дали може нещо помпата да се е разместила

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:42.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

еми утре смятам да го свалям и ще видя дали е от там проблема,че иначе май няма да е мн. добре.

Comment

оказа се че смукателят на помпата е счупен! ако някой има идея дали се продава само той понеже попитах в няколко магазина и ми казаха че го нямат?!

Comment

Първоначално публикувано от Mony Покажи съобщение
                  Тракат хидравличните повдигачи на клапаните. Масло нямаш, картер вероятно също. Ако си покарал така 1-2 километра (може и доста по-малко) си за основен ремонт.
                  Момчето, на което си продадох колата, му прецакали нещо масления филтър като си сменял маслото.Останал му беше около 0.5л масло, а беше изкарал 200км така.Колата тракаше по-зле от дизел.Сипахме новото масло и всичко утихна.Не казвам, че е гаранция, но чак 1-2км
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

За без грам масло - 1-2 километра даже са много
                    ЕДИТ: А това, че утихнала 95% е затишие пред буря.
                    Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
                    Fiat Brava JTD

Comment

Working...
                    X